Rides & Events Update






widgeo.net

Tuesday, March 29, 2011

Ambik Lesen B full..harga sangat murah!

Geng2 semua,
Ada berita baik nie,aku nk share dengan semua orang.Kalau biase kat luar brape korang leh dapat untuk ambik b full ? Aku compom asemua akan cakap,paling murah RM 550 hingga ke RM 600..

So ni harga tawaran yang sangat menarik ...jeng jeng jeng...RM 330 sahaja..Yang penting korang kena ada L.takde L pegi jer JPJ idupkan. tak yah ambik kursus ape2 utk idupkan L nie..

Ini bukan terbang punye tau.Betul-betul punye,gi belajar..dah pandai ambik test yg dijadual setiap hari Rabu!

Okeh..so sesape yang berkenan tu sila la..tinggalkan message ye!


Adios
-KHir-

48 comments:

  1. saya berminat. ujian kat mana? skrg dah ada b2 n d. so idupkan L kena berapa?

    erman
    kay2732@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. bro,ujian di Seremban.Idupkan L RM 20 jer utk 3 bulan.If interested call saya 019-2729052

    ReplyDelete
  3. Bro,
    Saya minat ni nak amik B. Bawak motor sekarang dgn L je hehehe.

    yoshah_zidane@yahoo.com.sg

    ReplyDelete
  4. bro yoshah_zidane@yahoo.com.sg

    If you really interested,please give me a call. 019-dua tujuh dua 9755.Price RM 330 tu limited time jer.Maybe naik permanent ke RM 350.Dah ada L senang.nak nak pulak dah biasa bawak motor.memang sonang yo!

    ReplyDelete
  5. Salam bro, sy berminat tuk wt Lesen B full.. dlu pernah ad lesen L mtor tp da lebih 2 tahun mati.. Still bleh sambung lg ke? Cm sy duk jauh dr negeri sembilan cm ne? Xde ke tmpt yg leh ejas byr trus dpt lesen.. ehehe saje tnye kot2 ad la...

    ReplyDelete
  6. bro,kalau duduk area kl,selangor n n9 ok la..kalau jauh sangat,byk pulak travelling cost.ambik kat tempat bro..
    heheh lesen terbang takde bro.

    ReplyDelete
  7. Saya berminat untuk dapatkan lesen B Full, harap dapat hubungi saya...........chefalimnoor@hotmail.com

    ReplyDelete
  8. hi
    saya hendak mengambil b full tapi saya belum dapat lesen l motor lagi. bolehkah saya ambil terus b full???

    ReplyDelete
  9. bro,Kalau belum pernah ada lesen L.Memang kena ikut procedure pegi class n ambik ujian bertulis.If dah ada L n dah mati,just idupkan untuk ambik B FULL.L biasanya cover class B & D

    ReplyDelete
  10. bro,saya br angkat cb400. lesen bfull xde lg. just b2 n d.... kalau kad lesen L dah 15 tahun buang, boleh pergi ke jpj renew L lg tanpa bawa kad L lama tuh??. kalau main renew L je berulang2, boleh tahan brp tahun?

    erman
    kay2732@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. bro erman,
    Dah 15 tahun pon still boleh hidupkan L tanpa L lama.Pegi JPJ isi borang,siapkan gambar 2 keping,ptostat IC n lesen B2,pastu bayar RM 20.L ni boleh renew sampai 2 tahun.

    ReplyDelete
  12. oooo, ok bro. kalau xde hal. bln 7-8 nak amik test B bro tuh. saya tinggal s.alam...so dgn rm330,
    -training tiap hari apa kol bp,
    -perlu min berapa hari X brp jam training?
    -naik moto cb4 sendiri amik test boleh tak?

    ReplyDelete
  13. bro Anonymous May 25
    kalau tinggal shah alam jauh tuh.tempat ambik test & training dekat-dekat seremban..ok ke?
    Training blaja sampai pandai.
    Masa Isnin sampai Ahad.Kecuali rabu.Time 9am-2pm.
    Nak naik moto sendiri boleh..tapi guna gantung L.

    ReplyDelete
  14. En khir,

    Belajar dan test tempat yg sama kat seremban ke? Moto apa yg diguna, er6 atau virago?

    T/kasih

    ReplyDelete
  15. Bro Ayen,

    Yezzza belajar ngan ambik test kat tempat sama..Diorang still pakai Virago.

    ReplyDelete
  16. tq for info,mmg ada plan nak ambil b full.nanti sampai masa saya contact bro

    ReplyDelete
  17. salam bro.klau nak amik lesen B full ni bermakna sy kena hidupkan sndri la lesen L dulu kan?

    sy dah ada B2 dengan D.Lesen L lama dah hilang ntah kemana.

    ReplyDelete
  18. azli,boleh jer.Siap kan gambar,potostat IC & lesen isi borang,kemudian pegi mana-mana JPJ cakap nak idup L.Selesai.Takyah ada L lama pon takpe..if malas nak buat,byk gak kedai motor yang ada runner leh buat..

    ReplyDelete
  19. sy baru je renew lesen L.boleh terus nak blaja bwk moto ke? ada dgr cerita kena tunggu sebulan pas renew L br leh blaja n tes B full.

    ReplyDelete
  20. bro detailkan skit mcm mana nak berurusan.sy igt nak daftar utk up lesen B full.sy duduk kat bandar tek kajang.emel sy maklumat lanjut kat permysuri_dear@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  21. Bro Azli,
    Dah ada L boleh terus belajar,takyah tunggu sebulan.Ambik test pon sama gak.
    If nak details: Roger saya.Lg senang kite ckp in person 019-2729052.

    ReplyDelete
  22. bro khir..pas gaji mggu depan sy roger bro.sy dengan kawan sy nak amik.harga 330/350?

    ReplyDelete
  23. bro azli renew kat mana lesen L? saya baru je cuba renew kat jpj temerloh,dia suruh attend ceramah,dah ada sijil baru boleh renew L,dah tanya 1 kedai,nak attend ceramah kena bayar kat 200 gak,adoii..
    saya baru google website jpj,ada sebut pasal validity lesen L sedia ada,ni linknya http://www.jpj.my/malaysia_jpj_offices/Pahang_JPJ_Offices.htm

    ReplyDelete
  24. Baru jer renew lesen L untuk B full pada minggu lepas
    -hanya boleh dibuat jika semasa L dulu dah ada lesen B
    -Aku punya mati pada tahun 1990-an lagi...dah ilang pon...
    -aku g kt JPJ kulumpo, bayar 20, bawak ic dan lesen potostat dan gambar sekeping
    -bila g kat kaunter, sila nyatakan NAK BUAT LESEN L BARU dan bukan nak renew lesen

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. seremban? masih valid lg? aku nk amik ni...

    ReplyDelete
  27. salam.. saya pon berminat.. masih valid lagi ke? kalau kena amik L semula berapa?

    ReplyDelete
  28. camne nak kontek er? ade agent kat jb tk?

    ReplyDelete
  29. salam bro seremban kat ne 2..? skrg ni harga still lg 330 or 350..? ni e-mail sy yakuzasensei10@yahoo.com...klo buley sy nak pm skali...nak tau cite pasal moto besar ni..minat sgt...huhu

    ReplyDelete
  30. salam bro.. mau tanya saya ada lesen b2 nak ke b full.. berapa nak bayar tu.. lagi satu mau cepat dapat lesen b full sebab tahun depan dah pakai motor besar meh

    ReplyDelete
  31. bro PM 012-3046941

    ReplyDelete
  32. salam bro... moto da kluar ni.. malu la nk tampal L... no gua 013 6360064.. Wan.. Thanks bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeh bro,call nie ni Kenny 0102154628.

      Delete
  33. nak tanya kalo lesen B2 "L", boleh renew terus ke selepas tamat tempoh 2 tahun??

    e.mail me kungkudang88@yahoo.com.my
    Mr.Ridley

    ReplyDelete
  34. Bro, nak tanya berapa kos sekarang untuk upgrade lesen dari B2 ke B full? boleh bro email info lengkap ke email saya di khairi.muin@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  35. salam bos..saya pun ingat nak ambik B full...tabay sekolah memandu dia nak RM900..mak ai maher nyer...camna nak dapat rate murah bang..ni bleh emel me ...ridzxuan@gmail.com

    tq bro

    ReplyDelete
  36. Bro masih ada tak tawaran ni....kalu ada emailkan kat sy one.snap@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. bro ada operate lg ka..? kalo ada kasi email kat mohamadhalif@yahoo.com
    TQVM.

    ReplyDelete
  38. lau L da mati stahun mcm mana???

    ReplyDelete
  39. bro nk tnya cikit, kalo sy ada CDL tuk Kelas D, tp xprnh ambil motor lgsung. bleh terus ambik B full ke? kalo mesti abik B2 dulu lama weii

    ReplyDelete
  40. salam bro2 kat sni nk tnya sapa ada cable boleh buat lasen camey yg tyah prgi class or apa2 sbb mnggu dpn nk kluar dah moto klau boleh dpt lasen bfull ! yg original pnya contect jap 0178982778

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. Klu utk kete blehx bro?gua dah amik l tp mls nak ngadap ujian jpj...

    ReplyDelete
  43. B full tu mcm mana nk ambik . L b full da ada

    ReplyDelete